Breathe in, breathe out
Filters
Zoek

Fresh-r thuis

Gezonde binnenlucht, zonder warmte verlies.

Comfort

Oost west, thuis best. Als je thuis bent, wil je comfort. Dan heb je geen zin in een koude tocht, van raamroosters bijvoorbeeld. Geluidsoverlast heb je ook geen zin in. Ingewikkelde instructies en handelingen evenmin. Dit zijn drie redenen waarom mensen nu hun klimaatsysteem uitzetten, of dicht doen. Met mufheid en schimmel als gevolg. Maximaal comfort is dus een vereiste. Evenals gebruiksgemak. Dat is precies wat wat Fresh-r levert, terwijl het de lucht binnen gezond houdt, zonder energie te verspillen.

Gezonde lucht

Door continue CO2 en luchtvochtigheid te meten, en te ventileren als het nodig is, houdt Fresh-r en de lucht binnen gezond en uw woning schimmelvrij. Fijnstof uit de lucht halen kan ook, vraag gestuurd. Speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van hooikoorts, astma of COPD. Vooral voor woningen langs drukke wegen, of in de buurt van industrie of vliegvelden. Samen met het Longfonds doet Fresh-r er verder onderzoek naar.

Verwarmen wordt ventileren

Bouwprofessionals die vooruit kijken weten dat er een nieuwe norm aankomt: BENG. Dat staat voor bijna energieneutraal gebouwd. Op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lees je er meer over. Veel mensen denken dat het een moeilijk te halen norm is. Maar Passivfhaus is er meer dan 25 jaar mee bezig. Het begint met luchtdicht maken. En dan ventileren met warmteterugwinning. Wij doen dat vraag gestuurd – dat scheelt veel energie. Bijzonder aan de Fresh-r is dat het maximaal warmte blijft terugwinnen als het buiten vriest. Geen enkele andere warmtewisselaar kan dat.

Bespaart milieu en kosten

De Fresh-r houdt zoveel warmte binnen, dat er bijna niet meer gestookt hoeft te worden. Dat scheelt 1,5 ton CO2 per jaar voor een gemiddelde woning. Omdat bijna alle energie die nodig is om te verwarmen bespaart wordt, en de gebruiks- en onderhoudskosten heel erg laag zijn, is een Fresh-r binnen zes jaar terugverdient. Vanwege de laagste gebruiks- en onderhoudskosten per kubieke meter geventileerde lucht zonder warmte verlies won Fresh-r de Passive House Component Award. Het jury rapport vind je hier.

Wereldkampioen Ventilation

Tijdens de laatste Passive House-tentoonstelling ontving Fresh-r de eerste prijs voor het beste ventilatieconcept voor woningbouw.

Onze inzending is hier te lezen. En de reactie van de jury hier.

Tonen per pagina

Fresh-r Aan-de-Muur

De Fresh-r Aan-de-Muur is een decentrale ventilatie-eenheid met warmteterugwinning. Het gebruikt de warmte van de muffe lucht die wordt weggeventileerd, om de frisse lucht die het van buiten binnen brengt op te warmen. De Fresh-r Aan-de-Muur is geschikt voor bestaande bouw. Er zijn geen aan- of afvoerbuizen nodig voor dit apparaat, waardoor de installatie veel gemakkelijker is dan bij een conventionele WTW-systemen. Wordt compleet geleverd met alle armaturen en fittingen die nodig zijn voor de installatie. Als optionele extra kan deze Fresh-r worden geleverd met een filter tegen pollen en fijnstof.
£2,011.50 excl. BTW

Fresh-r In-de-Muur

De Fresh-r In-de-Muur is een decentrale ventilatie-eenheid met warmteterugwinning. Het gebruikt warmte van de muffe uitgaande lucht om de frisse inkomende lucht op te warmen. De Fresh-r In-de-Muur is zeer ontworpen voor nieuwbouw, paneelbouw en tiny house, omdat het de muur geïntegreerd kan worden tijdens de bouw, ofwel productie. Er zijn geen aan- of afvoerbuizen nodig voor dit apparaat, wat de installatie zeer eenvoudiger maakt. De Fresh-r verbetert de luchtkwaliteit voor een gezond en comfortable binnenklimaat en vermindert tegelijkertijd uw energierekening aanzienlijk. De Fresh-r® is uitgerust met CO²-, RV- en temperatuursensoren en heeft een intelligent regelsysteem met optimale thermische efficientie, ook als het vriest. Elke unit wordt compleet geleverd met alle armaturen en fittingen die nodig zijn voor de installatie. Als optionele extra kan de Fresh-r worden geleverd met een filter tegen pollen en fijnstof.
£2,011.50 excl. BTW

Fresh-r Raamkozijn

Deze Fresh-r is een decentrale ventilatie-eenheid met warmteterugwinning die in een venster past. Zeer geschikt voor kantoren en bestaande woningen – helemaal als er toch drie-dubbel glas geplaatst wordt. De Fresh-r verbetert de luchtkwaliteit en verlaagt tegelijkertijd uw energierekening. De Fresh-r is responsief vanwege zijn CO2-, RV- en temperatuursensoren. In de zomer wordt de warmte buiten gehouden, in de winter de warmte binnen, ook bij temperaturen onder het vriespunt. Wordt compleet geleverd met alle armaturen en fittingen die nodig zijn voor de installatie. Als een optionele extra kan de Fresh-r worden geleverd met een filter tegen pollen, fijnstof en dieseldeeltjes.
£2,011.50 excl. BTW

Fresh-r Everywhere

Met de Fresh-r Everywhere ventileer je meer kamers met één apparaat. Door een afvoerkanaal naar centraal gelegen kamers, zoals de badkamer, aan te leggen is het mogelijk je hele huis te ventileren. Om dit goed te doen is wel enige ervaring vereist. Wil je dat wij een Fresh-r Everywhere ventilatieplan voor je maken? Stuur dan de plattegrond van je huis naar info@fresh-r.eu . Voor meer informatie belt u Godard van Beekhoff op 06 12 08 94 49
Bel voor prijsopgave